Geurt Mouthaan - Editie #185

#185・
400

abonnees

197

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

By subscribing, you agree with Revue’s Voorwaarden and Privacybeleid and understand that Geurt Mouthaan will receive your email address.

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

5 januari · Editie #185 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Kontakt Mediapartners.


Vanaf deze plek een heel gelukkig nieuwjaar toegewenst! Ik hoop ook in 2022 elke woensdag u en jullie te voorzien van mijn wekelijkse blog/nieuwsbrief. Veel leesplezier met nummer één, waarin onder meer de Gouden Eeuw, een scooter met zijspan en carbidschieten aan bod komen.

Derde editie van magazine #Trotsopdeboer
Na twee succesvolle edities gaan we weer volop aan de slag met nummer drie van ons magazine #Trotsopdeboer. Nu hebben we zelf best een aardig lijstje aan mogelijke onderwerpen, maar we staan open voor suggesties. Een oproep op Facebook leverde onlangs al een agrariër op die zowel Black Angus vleeskoeien als honingbijen houdt en twee ondernemers die in de regio therapeutische voetbaden voor koeien aan gaan bieden. Maar waar zouden we volgens jullie aandacht aan moeten/kunnen besteden? Ik lees het graag terug!
Molenlanden meldt enkele klachten over carbid schieten
Protesten en vragen over komst groot bedrijfsgebouw in Giessenburg
'Kleine gebaren' in nieuwjaarsvideo Molenlanden
Politie neemt in Nieuw-Lekkerland alarmpistool met munitie in beslag
Met bovenstaande video luidde de gemeente Molenlanden het nieuwe jaar in. Inwoners kregen de kans om op beeld familieleden, vrienden, bekenden en anderen te bedanken.
Lek en Waard Wonen: 25 nieuwe woningen en zorggebouw op locatie Mourik in Groot-Ammers
Klassiek schilderen, het gebeurt nog
Niet elke kunstenaar uit de 21e eeuw verliest zich in abstracte, non-figuratieve, kubistische of dadaïstische uitingen. Richard van Meerkerk uit Streefkerk is een goed voorbeeld. De eigenaar van de plaatselijke tattooshop is een groot liefhebber van kunst uit de Gouden Eeuw; hij haalde de nationale pers toen hij bij een inwoner van Nieuw-Lekkerland de Nachtwacht op diens rug tatoeëerde. Maar zelf waagt hij zich ook met enige regelmaat aan werken van olieverf. Afgelopen week zag ik op Facebook zijn laatste creatie voorbijkomen, die zeker niet misstaan zou hebben in de zeventiende eeuw. Mooi om te zien hoe dit oude ambacht nog steeds leeft in de Alblasserwaard!
Carbidschieten Goudriaan/Ottoland met Ton Kanon en Opel Klapstra [fotoreportage en video’s]
Schade Oud&Nieuw in Molenlanden iets lager dan recordjaar 2020/2021
Zo mooi is de Alblasserwaard
Kleurrijke zonsopgang in Goudriaan
Kleurrijke zonsopgang in Goudriaan
En dan nog dit: creatief met scooters
Net als ondergetekende hebben ook de wijkagenten in de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden een afwisselend bestaan. Eén van haalde de bestuurder van deze op bijzondere wijze aangepaste scooter van de weg. Het knap geknutselde zijspan om de melkbus - ongetwijfeld voor het schieten van carbid - te vervoeren, kon niet door de wettelijke beugel. Daarnaast bleek de eigenaar ook nog eens geen rijbewijs te hebben. De wijkagent kreeg van de vader van de bestuurder, die blijkbaar niet gelukkig was met de creatieve strapatsen van zijn nakroost, een oproep mee: ‘Als je dit online zet, plaats er dan met een een bordje met 'Te Koop’ bij.
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.