Geurt Mouthaan - Editie #179

#179・
400

abonnees

190

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

By subscribing, you agree with Revue’s Voorwaarden and Privacybeleid and understand that Geurt Mouthaan will receive your email address.

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

24 november · Editie #179 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Het Kontakt Media.


Lol in je werk hebben, daarmee begint deze editie. Met daarnaast een oproep voor een nieuwe collega, Diederik Gommers en de oplevering van het verbouwde stadhuis van Nieuwpoort. Veel leesplezier en delen/abonneren stel ik uiteraard op prijs!

Het aanstekelijk enthousiasme van een ondernemer
Het schrijven van verhalen voor bedrijven is vast onderdeel van de werkzaamheden voor de kranten en andere uitgaven van Kontakt Mediapartners. Niet iedereen binnen het journaille is daarop gesteld: over het algemeen is de insteek toch enigszins commercieel en dat moet je wel een beetje liggen.
Zelf heb ik er nooit een hekel aan gehad; sterker nog, het contact met ondernemers heeft me in de loop van de jaren geleerd dat het vaak mensen met veel doorzettingsvermogen zijn, voorzien van de gave om op een creatieve manier producten in de markt te zetten. Grijze muizen die (letterlijk) uitsluitend op de winkel passen zijn het maar zelden.
Een grijze muis is Niels van Mourik van Van Mourik Schoenen in Alblasserdam zeker niet; sterker nog, met het met de hand beschilderen van schoenen brengt hij juist sinds kort veel meer kleur in zijn dagelijkse werkzaamheden. Donderdag had ik het genoegen om hem hierover te interviewen. Het cliché van glinsterende ogen ging echt voor hem op; met bijna kinderlijk enthousiasme vertelde hij over deze kans om klanten te voorzien van schoenen die écht op maat zijn gemaakt. Neem die klant die een blauwe auto met gele remvelgen had gekocht en daar bijpassend schoeisel voor zocht: bij Niels van Mourik was hij aan het goede adres.
Het bracht mij weer eens nadrukkelijk onder ogen hoe belangrijk het is om simpelweg lol te hebben in wat je elke dag doet. Natuurlijk zijn er ook bij onze uitgever zaken die moeten gebeuren en die minder tot de verbeelding spreken, maar dit soort interviews houden voor mij het vuurtje wel brandend. Het gaf mij ook weer een duw in de rug om nog meer om me heen te kijken en te zoeken naar mooie mensen die mooie verhalen te vertellen; het geeft mij werkplezier en het zorgt ervoor dat Het Kontakt een lezenswaardige krant blijft!
CU wil effecten weten van werk aan N214 op doorstroming in Groot-Ammers
‘Oud-Alblas in actie voor KWF’ op 10 en 11 december gaat niet door
Collega gezocht voor 'blaadjes, praatjes en plaatjes'
Twee dagen in de week ruil ik de pet van journalist/fotograaf om voor de hoed van bladenmanager bij Kontakt Mediapartners. Al jarenlang vorm ik samen met mijn zeer gewaardeerde collega Marijke Verhoef het team dat speciale uitgaves als Langs de Lek, #Trotsopdeboer en VIJF verzorgt, naast bladen, teksten en foto’s op maat voor opdrachtgevers.
Maar Marijke gaat een nieuwe uitdaging aan en dus is de zoektocht gestart naar een waardige vervanger. Verantwoordelijk voor, zoals één van mijn trouwe lezers, Rijkus Krabbendam, het omschreef: blaadjes, praatjes en plaatjes.
Een creatieve duizendpoot met journalistiek talent, hart voor magazines, een conceptmatig brein, oog voor mooi beeld én een flinke dosis regelmiep/-neef in één. We zijn hier bij Kontakt Mediapartners natuurlijk geen Sanoma, maar dat maakt het werk eigenlijk alleen maar leuker. Je bent bij alle facetten van het magazine-maken betrokken, je hebt veel creatieve vrijheid en je staat dichtbij de lezers van je bladen.
‘Er is in de organisatie veel ruimte voor eigen initiatief en ik kan uit de grond van mijn hart zeggen dat je hele leuke collega’s krijgt!’ zo schrijft Marijke zelf op Facebook. Ben je benieuwd of ondergetekende die belofte waar kan maken? Wees dan van harte welkom om op deze vacature te solliciteren!
Beatrixziekenhuis schaalt deel zorg af wegens groei aantal coronapatiënten
Diederik Gommers stopt als lid OMT; ‘Heerlijk om te verdwijnen in de anonimiteit’
In plaats van de wethouder
Klik op de foto voor meer foto's
Klik op de foto voor meer foto's
Terwijl alle aandacht zich richtte op wethouder Bram Visser, die vrijdagmiddag de officiële eerste paal sloeg van de derde fase van nieuwbouwproject Langerak-Zuid, stond aan de rand van het bouwterrein dit meisje met enig ongeduld te wachten op het moment waarop zij in actie mocht komen. Voorzien van een eigen helm mocht ze op een grote rode knop drukken, waarna het gebruikelijke vuurwerk bij een dergelijke gelegenheid werd ontstoken. Voor de krant heb ik toch maar voor de eerste paal gekozen, maar voor haar bijdrage aan dit gedenkwaardige moment gun ik haar toch dit podium!
Feestelijke onthulling van Wiegje van Beatrijs in Kinderdijk
Verbouwing Stadhuis Nieuwpoort afgerond, museum wordt ingericht
Zo mooi is de Alblasserwaard
De polder in de buurt van Ottoland (foto: Anne Marie Hoekstra)
De polder in de buurt van Ottoland (foto: Anne Marie Hoekstra)
En dan nog dit: het retourneren van een kunstgraskorrel
Op Twitter zie je soms de meest opmerkelijke nieuwsfeiten voorbijkomen. Dit was er bijvoorbeeld eentje van de buitencategorie, afkomstig van voetbalvereniging Noordeloos: ‘Geruststellend bericht van één van onze keepers: “Vanmorgen naar huisarts geweest omdat er iets in mijn oor zat. Dokter kreeg het er niet uit dus doorgestuurd naar kno poli. Daar hebben ze een kunstgras korrel verwijderd uit mijn oor. Ga hem vanavond terug brengen naar voetbalvereniging @vvac in Ottoland.’
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.