Geurt Mouthaan - Editie #178

#178・
400

abonnees

197

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

By subscribing, you agree with Revue’s Voorwaarden and Privacybeleid and understand that Geurt Mouthaan will receive your email address.

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

17 november · Editie #178 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Kontakt Mediapartners.


Het item over het oude Rabobankpetje leverde meerdere reacties op; het krijgt deze week een vervolg met een verhaal over oude brandweerlaarzen. Daarnaast is er ‘voortgangnieuws’ over woningbouw in Molenlanden en het vergunningparkeren in Kinderdijk. Veel leesplezier en delen/abonneren stel ik uiteraard op prijs!

Een tweede leven voor oude brandweerlaarzen
Klik voor meer foto's van het bezoek aan Nieuwpoort op de foto
Klik voor meer foto's van het bezoek aan Nieuwpoort op de foto
Het is natuurlijk niet zo gepland, maar dit item sluit wel mooi aan bij het onderwerp waar ik mijn vorige editie mee opende: het hergebruik van een oud reclamepetje van de Rabobank. Want niet weggooien maar kijken of je er nog iets mee kunt, dat kan ook met andere kledingstukken. Zo ondervond ik vrijdag tijdens het maken van foto’s in het eeuwenoude centrum van Nieuwpoort.
Daar kregen leerlingen van Wellantcollege de Bossekamp (officieel Yuverta, maar het spijt me, ik krijg dat slechts met veel moeite ingetikt) uit Ottoland een rondleiding en uitleg over de vroegere functie van deze vestingstad. Bij het bewerken van het fotomateriaal leverde inzoomen bovenstaande close-up van het opvallende schoeisel van één van de tieners op.
Als puber wil je natuurlijk de blits maken met de meest moderne patta’s, maar bij de Bossekamp maakt een deel van de populatie zich daar duidelijk een stuk minder druk om. De jongen in kwestie had zijn spijkerbroek in schoenen die tegen weer en wind en zware werkzaamheden bestand zijn. Uit de reacties die ik op Facebook kreeg, leid ik af dat we hier aankijken tegen oude brandweerlaarzen.
En net als bij het oude Rabobankpetje geldt: in een volgend leven kan het nog heel best dienen als een waardevolle aanvulling van je outfit. Het zou te prijzen zijn als we allemaal daar wat meer de ogen voor openden!
College: vier inrijverboden tussen Vianen en Lexmond tegen sluipverkeer A27 en A2
Auto zwaar beschadigd na aanrijding in Brandwijk; veroorzaker rijdt door
De stroperige voortgang van woningbouwprojecten
De locatie Bleskensgraaf West
De locatie Bleskensgraaf West
Het was een uitspraak ik in mijn agenda gezet had: “In september gaan we naar de provincie toe voor een verdere toelichting op de twee nieuwbouwprojecten Bleskensgraaf West en Oud-Alblas Zuid en komt er een ja of nee.” Wethouder Arco Bikker liet dit in juli weten. De afgelopen maanden heb ik meerdere keren bij hem geïnformeerd naar de stand van zaken en vrijdag leidde dat tot een interview met Janneke van Oversteeg, woningbouwversneller in Molenlanden.
Wat bleek: ja of nee, dat is nog niet duidelijk. Maar wel zit er voortgang in het proces om deze twee locaties en ook andere kansrijke plekken te kunnen gaan gebruiken voor nieuwe woningen. Om een citaat uit mijn artikel, dat deze week in Het Kontakt staat aan te halen: "We hebben de provincie heel goed mee kunnen nemen in waarom de woningbouwlocaties, waarvan Bleskensgraaf West en Oud-Alblas Zuid het meest in het oog springen, voor ons van essentieel belang zijn. We moesten aan kunnen tonen dat het echt noodzakelijk is om een deel van het kostbare Groene Hart te gebruiken voor woningbouw. Inmiddels is op ambtelijk niveau over en weer duidelijk waarom we dat met elkaar willen. Het gaat nu niet zozeer meer om de vraag óf de woningbouw er moet komen, maar hoe we met aandachtspunten rekening moeten houden.”
Hoopgevend, maar tegelijkertijd is toch zo moeilijk duidelijk te maken waarom deze processen zo tergend traag verlopen. Om toch nog maar eens aan te halen: in oktober 2018, ruim drie jaar geleden, lag er al een compleet plan voor woningbouw op de locatie Bleskensgraaf West. Waarom moet het drie jaar kosten om antwoord te krijgen op de vraag of deze plek al dan niet geschikt is voor nieuwe huizen? De vergelijking is natuurlijk te kort door de bocht en ongenuanceerd, maar als we zolang zouden doen over een zakelijke beslissing bij Het Kontakt, dan zou het er niet best uitzien voor ons bedrijf.
Zoë krijgt haar eigen zorgmanege in Goudriaan
Vijfheerenlanden biedt aan 50-70 statushouders te huisvesten; raad unaniem akkoord
In het 'buitenland' voor een nieuwsfoto
Een korte video van een deel van het Requiem van Mozart
Via een familierelatie bevond ik me afgelopen zaterdagavond in de monumentale Sint Janskerk in Gouda, om daar getuige te zijn van het jubileumconcert van gemengde zangvereniging Vriendschap uit Berkenwoude. Mijn collega van de editie Krimpenerwaard had al laten weten prijs te stellen op een foto van dit evenement, zodat ik het luisteren naar en het genieten van het onovertroffen Requiem van Mozart kon combineren met het vastleggen van dit bijzondere concert.
Vooraf had ik wel enige zorgen over de hoeveelheid licht in dit eeuwenoude godshuis, maar gelukkig was daar met schijnwerpers voldoende in voorzien en zorgde blauw licht nog voor een extra mooi effect. Een ervaring waar ik muzikaal en fotografisch met genoegen op terug kijk!
Klik voor meer foto's op de foto
Klik voor meer foto's op de foto
Bewoners Kinderdijk: ‘Vergunningparkeren werkt’
Ondanks regenbuitje warm onthaal voor Sinterklaas in Giessenburg [fotoreportage en video’s]
Zo mooi is de Alblasserwaard
Een van de windturbines bij Giessenburg met de opkomende zon
Een van de windturbines bij Giessenburg met de opkomende zon
En dan nog dit: een vriendelijk verzoek in de mailbox
Soms zitten er in de mailbox opmerkelijke mailtjes, waarbij alleen al door de toon genegen bent op in te gaan op het verzoek dat erin staat. Deze tekst was daarvan een goed voorbeeld: ‘Goede morgen Geachte meneer of mevrouw ik wil even ik was een lang weekend tussen uit naar Oosterhout op een park en ik zag op eens deze hele mooie vlinder tegen Die heet een Roesje deze mag in de krant gezet worden.’ De krant haalt-ie niet, maar zo krijgt de inzender toch alsnog een podium!  
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.