Geurt Mouthaan - Editie #177

#177・
400

abonnees

197

edities

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

By subscribing, you agree with Revue’s Voorwaarden and Privacybeleid and understand that Geurt Mouthaan will receive your email address.

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

10 november · Editie #177 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Kontakt Mediapartners.


Een gedateerd Rabobank-petje, een theologe met een burn-out, de opvang van asielzoekers en een impressionistische schilder uit Molenaarsgraaf, het komt deze editie allemaal aan bod. Veel leesplezier en delen/abonneren stel ik uiteraard op prijs!

Het (her)gebruik van reclamematerialen
Klik voor meer foto's van de Hoogbloklandse rommelmarkt op de foto
Klik voor meer foto's van de Hoogbloklandse rommelmarkt op de foto
Reclamemateriaal, het wordt door vele bedrijven en andere organisaties ingezet om de naamsbekendheid te vergroten. Jaarlijks gaan er honderdduizenden pennen, stickers, keychords, ballonnen, notitieblokjes en andere spullen die we éigenlijk helemaal niet zo hard nodig hebben doorheen. De overgrote meerderheid levert binnen de kortste keren helaas een bijdrage aan de toch al tamelijk overzichtelijke afvalberg in ons land.
Daarom deed het me deugd om zaterdag tijdens de rommelmarkt in Hoogblokland te zien dat sommige items toch een langer leven beschoren zijn. Dit petje van de Rabobank is ongetwijfeld niet afkomstig uit de publiciteitscampagne die de pr-medewerkers van de bank voor 2021 hadden uitgedacht. Het dient blijkbaar al jaren als bedekking van het hoofd van deze vrijwilligster van de markt. Zo kan het gelukkig dus ook!
OM wil drie jaar cel voor Meerkerker na mislukte invoer 1550 kilo coke
Sintintochten gaan dit jaar heel verschillend, maar stromen altijd door
Boek Anne Marije Baars over burn-out
Onlangs sprak mijn gewaardeerde collega Anne Marie Hoekstra theologe Anne Marije Baars uit Bleskensgraaf. Min of meer gedwongen door een burn-out ging ze nadenken over de gehaaste manier van leven die we gewoon zijn gaan vinden, over onszelf uitputten en de aarde uitputten. Het werd een boek. Het volledige interview met haar staat donderdag in Het Kontakt. Een aanrader!
Vijfheerenlanden: opvang van statushouders veel waarschijnlijker dan van asielzoekers
Online Energiecafé over ‘Hoe verlaag ik mijn energierekening’
Ook vroeger werd de schoonheid van molens vastgelegd
Dat de Alblasserwaardse molens zich uitstekend lenen om vastgelegd te worden voor het nageslacht, onderschrijf ik al jaren van harte. Deze week ondervond ik dat ook in vroeger tijden die mening door anderen gedeeld werd. Voor het eerst hoorde ik van het bestaan van kunstschilder Jan van Vuuren, in 1871 geboren in Molenaarsgraaf. Hij verhuisde later naar de Veluwe en bouwde daar een aanzienlijk oeuvre op.
Maar hij legde ook de molens in zijn geboortedorp vast op het doek, in de impressionistische stijl waarin hij schilderde. Op bovenstaand schilderij is volgens mij de Middelmolen te zien, met op de achter grond nog net de toren van de hervormde kerk van Molenaarsgraaf. Hieronder nog een schilderij van Van Vuuren, van een andere molen in Molenaarsgraaf. Weet iemand wellicht waar deze gestaan heeft?
Ondernemersontbijt Molenlanden op vrijdag 19 november
Annemieke, Marjo en Yvonne gaan wandelen voor het Ronald McDonald Huis
Zo mooi is de Alblasserwaard
De Gijbelandsedijk in Brandwijk
De Gijbelandsedijk in Brandwijk
En dan nog dit: ouderwetse communicatie is er nog
Foto: Jan-Dirk Verheij
Foto: Jan-Dirk Verheij
Toch mooi dat in het tijd van overvloedige digitale communicatie deze boodschap op een ouderwetse manier wordt gebracht. Het bord was afgelopen week te zien in Nieuw-Lekkerland!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.