Bekijk profielpagina

Geurt Mouthaan - Editie #173

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

13 oktober · Editie #173 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Kontakt Mediapartners.


Dat een fototoestel meer aantrekkingskracht kan hebben dan een fotograaf ondervond ik afgelopen weekend bij de Ammerse Piraten. Reden voldoende om deze editie mee te openen. Veel leesplezier en delen/abonneren stel ik uiteraard op prijs!

De camera is aantrekkelijker dan de fotograaf
Klik voor meer foto's van het optreden van  Mooi Wark op de foto
Klik voor meer foto's van het optreden van Mooi Wark op de foto
Mooi Wark, dat leek me altijd nog een leuke band om te fotograferen. Vrijdagavond kon ik dat combineren met het vastleggen van een feestavond van de Ammerse Piraten. Om kwart voor elf stapte ik de feesttent binnen en kwam ik terecht in een kolkende, fanatiek bier drinkende en hossende menigte. Met enige moeite probeerde ik een goed fotografiestandpunt te bemachtigen.
Op die tocht werd ik na een paar seconden al aan mijn mouw getrokken door een jongedame met verhit gezicht, die me vriendelijk naar haar toewenkte. Ik knikte al even vriendelijk terug, in de veronderstelling dat zij mij wel, maar ik haar niet kende, en gebaarde dat ik richting het podium moest. Nog geen minuut later overkwam me dit opnieuw en weer paste ik dezelfde strategie toe.
Even dacht ik dat mijn aantrekkingskracht op wonderlijke wijze vergroot was na het binnenstappen van het feestgedruis, maar al snel drong de werkelijkheid tot me door. De jongelui die me zo vriendelijk benaderden wilden graag op de foto gezet worden; het was de camera en niet de fotograaf die een magnetische werking bleek te hebben.
Ik heb me rap over de teleurstelling heen weten te zetten, al was het alleen maar omdat ik al mijn aandacht nodig had bij het maken van de foto’s. Dat valt nog niet mee terwijl iedereen om je heen op en neer springt, met bier aan het smijten is en er veel lol in heeft om V-tekens net voor de lens te maken. Afijn, de beste foto die ik eruit wist te slepen staat donderdag op de voorpagina van Het Kontakt!
Waterschap Rivierenland organiseert bijeenkomst over bocht Giessen-Oudekerk
Brandweer Nieuw-Lekkerland rukt uit voor dobberend bootje op rivier
De valkuil van gepubliceerde tikfouten
In alle eerlijkheid: ik beschouw mezelf zeker niet als een foutloos auteur. Bij het doorbladeren van Het Kontakt en de magazines die ik onder mijn hoede heb, constateer ik tot mijn verdriet dat er af en toe toch een verschrijving tussendoor glipt. Dan doet het deugd om in de valkuil van gepubliceerde tikfouten af en toe gezelschap te krijgen.
Deze foto die ik doorgestuurd kreeg via Facebook is daarvan een troostend voorbeeld. De bordenmaker bij waarschijnlijk Rijkswaterstaat had overduidelijk moeite met de juiste spelling van Oud-Alblas. En volgens mij ontbreekt ook nog het streepje tussen Nw. en Lekkerland. Benieuwd hoe lang het duurt voordat er ingegrepen wordt!
Bijeenkomst OZHZ over brandveiligheid in stallen voor agrariërs Molenlanden
Lindsey wil vertrouwenspersoon zijn voor lhbti’ers in Molenlanden
Altijd prettig: een warm welkom
Grappig is dat: tuurlijk is het makkelijk even iemands naam in te tikken, zodat deze op het digitale bord bij de entree verschijnt op het moment van de afspraak. Maar het werkt wél. Vrijdag ging ik langs bij Montapacking in Molenaarsgraaf om foto’s te maken en zag ik mijn naam op deze manier voorbijkomen. En geloof het of niet: het voelde toch alsof ik een speciale gast was, iemand waarbij heel Montapacking blij is dat-ie over de vloer komt.
Degene die ik op de foto zette, Nikko, was in ieder geval enthousiast. Hij is een van de medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij Montapacking een werkplek heeft. Waar velen wegduiken bij het idee om op de foto gezet te worden voor de krant, had hij er duidelijk veel plezier in. Deze fotoklus was dus zeker een wederzijds genoegen!
Doe Mee Molenlanden: ‘Maak Lingehof in Arkel veiliger’
Duikers in de Giessen halen bijzondere vondsten boven water
Zo mooi is de Alblasserwaard
En dan nog dit: een vriendelijke vermaning
Zelden heb ik zo'n vriendelijke vermaning gelezen als oproep om rekening te houden met onze naasten. Ik zag dit bord afgelopen week langs de Graafdijk-Oost in Molenaarsgraaf. Wat de verdere achtergrond van de oproep is, daarover tast ik nog in het duister. Uitleg is uiteraard welkom!
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.