Bekijk profielpagina

Geurt Mouthaan - Editie #172

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

6 oktober · Editie #172 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Kontakt Mediapartners.


Een snijbonensnijder en vers gemaakte kamillethee, het kwam beide deze week op mijn pad. Ik verhaal erover in deze editie. Veel leesplezier en delen/abonneren stel ik uiteraard op prijs!

Een snijbonensnijder; wie gebruikt die nog?
Klik voor meer foto's van de Boelmarkt op de foto
Klik voor meer foto's van de Boelmarkt op de foto
Meehelpen in het huishouden hoefde ik in mijn jonge jaren maar zelden. Wellicht had dat ook te maken met mijn onstuitbare onhandigheid, maar het gebeurde maar zelden dat mijn moeder gebruikmaakte van mijn diensten. Iets waar ik wel graag voor in aanmerking kwam, was het verwerken van snijbonen tot kleine partjes. Daarvoor moesten de groene ‘staven’ in een molen geduwd worden, die met behulp van enkele schroeven aan de tafel was bevestigd. Een leuk karweitje!
Nu dacht ik eerlijk gezegd dat dit een bezigheid was die inmiddels behoort tot de goede oude tijd. Maar zaterdag zag ik tijdens de Boelmarkt in Meerkerk tot mijn verbazing deze man, die zijn zojuist verworven snijbonensnijder in de hand hield. Blijkbaar is het snijden van snijbonen nog steeds gangbaar, want het roestvrijstalen ontwerp oogde behoorlijk modern. Zijn er onder mijn lezers nog meer die met regelmatig van de snijbonensnijder gebruik maken?
Automobilist (22) komt om het leven bij eenzijdig ongeval in Leerbroek
Raad Vijfheerenlanden: ‘Kernenergie, zonnepanelen en meer windmolens’
Thee recht uit de tuin
In de loop van de jaren heb ik koffie en thee in alle mogelijke soorten en maten voorgeschoteld gekregen. Maandag kon ik weer een bijzondere variant aan deze collectie toevoegen. Ik was voor ons magazine Langs de Zederik op bezoek bij een eeuwenoude boerderij aan het Lakerveld in Lexmond, waarvan de bewoonster een uitgebreide tuin met eetbare kruiden, bloemen en planten onderhoudt.
De mededeling dat ik een kop thee op prijs stelde, kreeg als reactie: ‘Dan halen we dat uit de tuin. Wat wil je? Munt, kamille?’ Mijn keuze viel op deze laatste plant en even later was ik voorzien van heet water en drie net geplukte kamillestengeltjes. En ja, het oogde wat wonderlijk, maar smaakte uitstekend. Voor herhaling vatbaar!
Duikteams en traumahelikopter rukken uit voor vermist meisje, dat snel gevonden wordt
Zuivelfabriek De Graafstroom hoofdsponsor van Unesco Werelderfgoed Kinderdijk
Meerkerkse kinderen nemen heft in eigen handen
Klik voor het interview met de kinderen op de foto
Klik voor het interview met de kinderen op de foto
Altijd mooi om te zien hoe kinderen zelf actie ondernemen om richting het gemeentebestuur hun wensen kenbaar te maken! Dit is in Meerkerk, waar deze kinderen (die ik gisterenmiddag op de foto zette, waarbij collega Theo Sprong mij in volle actie vastlegde) zich met een handtekeningenactie hard maken voor een skatebaan.
Park DoetActief Giessenburg officieel geopend
Jubileumeditie Potlooienparty in uitverkochte tent in Lexmond
Zo mooi is de Alblasserwaard
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.