Bekijk profielpagina

Geurt Mouthaan - Editie #171

Revue
 
 

Geurt Mouthaan

29 september · Editie #171 · Bekijk online

Journalist en fotograaf bij Het Kontakt editie Alblasserwaard, bladmanager bij Kontakt Mediapartners.


Ik trap deze keer af met een bijzondere inhaalmanoeuvre tijdens de rollatorrace in Groot-Ammers. Maar ook komen tweedehands werkhandschoenen, de shuttlebus in Kinderdijk, de coronapas en een nominatie voor de Prijs voor de Nieuwsbladfotografie aan bod. Veel leesplezier en delen/abonneren stel ik uiteraard op prijs!

Inhaalmanoeuvre à la Max Verstappen
Klik op de foto voor meer foto's van de rollatorrace
Klik op de foto voor meer foto's van de rollatorrace
De aankondiging van een rollatorrace in Groot-Ammers was al meer dan voldoende aanleiding om het fotografische vuur in mij te ontsteken. Eenmaal aangekomen werden in de hal van de Hof van Ammers net de ‘rugnummers’ uitgedeeld aan de deelnemers. Nadrukkelijk werd gesteld dat snelheid niet het belangrijkste was, maar dat dit evenement juist draaide om frisse lucht en beweging.
Na het startsignaal kon ik me desondanks niet aan de indruk onttrekken dat de vergevorderde leeftijd van de racers hen niet in de weg stond om met enig fanatisme op weg te gaan. De oudere heer die aan kop dacht te lopen, keek dan ook enigszins verbaasd opzij toen hij door uitgerekend een dame buitenom werd gepasseerd. Een manoeuvre waar onze Formule 1-icoon Max Verstappen trots op zou zijn geweest.
Als fotograaf was ik uiteraard buitengemeen vergenoegd dat ik dat moment precies vast wist te leggen. De foto krijgt donderdag een mooie plek in de krant!
Clubs en horeca in de regio worstelen met invoering coronapas
Auto’s en bestelwagen botsen op Zijdeweg bij Oud-Alblas
Duurzaamheid doorgevoerd tot in details
Zaterdagochtend schoof ik aan bij Boer BV in Meerkerk voor een verhaal over twee nieuwe hybride torenkranen, een stap op weg naar duurzamer werken. In de werkplaats zag ik dat ze dat uitgangspunt ook op bescheidener schaal al toepassen!
Swek: van shuttlebus Kinderdijk wordt op zondag ook volop gebruik gemaakt
Zorgorganisaties Present en Waardeburgh verkennen gezamenlijke toekomst
Nominatie voor een foto die ik liever niet had gemaakt
Ja, het voelde goed om tijdens de uitreiking van de prijzen van Nieuwsbladfotografie van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (de overkoepelende organisatie van nieuwsbladen als Het Kontakt) een nominatie te krijgen. En normaal zou ik dat met enige trots op social media, inclusief de foto, een podium geven. Maar bij de foto die als één van de drie beste genomineerd werd, doe ik dat bewust niet.
Het gaat namelijk om een foto die ik maakte na een dodelijk ongeval op de Melkweg in Bleskensgraaf, waarbij afgelopen jaar een jongeman om het leven kwam. Van zijn vriendengroep kreeg ik de uitnodiging om het moment waarop zij met bloemen langsgingen bij de plek van het ongeval vast te leggen. Dat indringende beeld zorgde voor de nominatie bij de NNP.
Daar ben ik blij mee, ik zie het als een waardering voor mijn fotografische activiteiten. Maar die blijdschap houd ik in dit geval voor mezelf. Om de betrokkenen via het plaatsen van de foto te confronteren met het intense verdriet van afgelopen jaar, daar pas ik voor. En ik hoop van harte dat de volgende nominatie of prijs een vrolijker onderwerp heeft!
CDA Molenlanden wil onderzoek naar invoering opkoopbescherming voor woningen
Cultureel Festival Molenlanden op zoek naar medewerkers toneelstuk ‘Dijkleger’
Zo mooi is de Alblasserwaard
Mistige zonsopgang bij Wijngaarden
Mistige zonsopgang bij Wijngaarden
Vond je deze editie leuk?
Klik hier om je uit te schrijven.
Als deze nieuwsbrief doorgestuurd is en je wilt je aanmelden, klik dan hier.
Gemaakt door Geurt Mouthaan met Revue.